سپیده افراشته

وکیل پایه یک
دادگستری

مرجع تخصصی ارائه انواع خدمات حقوقی

جستجو کردن
مراحل طلاق با داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق)

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق) زیاد پیچیده و دشوار نیست ولی باید بدانید که حتما نیازمند حضور وکیل خواهد بود.

بعد از اینکه زوجه وکالت در طلاق که در عرف و بین مردم به حق طلاق معروف است از همسرش اخذ مینماید میتواند مراحل طلاق را بدون نیاز به حضور زوج طی نماید.

البته این موضوع نیازمند گرفتن وکیل برای زوج و طرح دادخواست طلاق و مراجعه به دادگاه است که در ادامه به تفصیل در خصوص مراحل توضیح داده می شود.
اگر شما نیاز به اخذ مشاوره حقوقی از وکیل و یا اعطای وکالت دارید میتوانید با شماره 09127342512 روزهای کاری از ساعت 09:00 الی 18:00 تماس بگیرید. مشاوره وکیل در این خصوص رایگان خواهد بود.

حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست؟

طبق قوانین موضوعه ایران زوج اختیار مطلقه کردن همسر خود را دارد و این حق مختص این شخص است، برای اینکه زوجه بتواند بدون نیاز به حضور زوج طلاق بگیرد و بدون اینکه نیاز به اثبات دلیل خاصی داشته باشد (عسر و حرج) باید از شوهرش وکالت در طلاق بگیرد. دریافت وکالت در طلاق نیازمند مراجعه به دفاتر اسناد رسمی است.
ولی باید دقت داشته باشید که وکالت در طلاق به صورت کامل و با تمامی شروط لازم اخذ شود چون در غیر این صورت قطعاً زوجه برای طلاق گرفتن با مشکلات زیادی مواجه می شود و تا حد زیادی غیرممکن می شود.

از جمله شروطی که حتما باید درج شود اختیار بذل و قبول بذل مهریه و حق توکیل به غیر است.
وکالت در طلاقی که حق توکیل به غیر نداشته باشد عملاً بی استفاده و بیهوده خواهد بود. بنابراین دقت و توجه زیادی لازم است در این خصوص به کار گرفته شود و از قبل با وکیل مشورت کنید تا متن کاملی تنظیم شود و ایرادی به آن وارد نباشد.

مراحل طلاق در صورت داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق)

۱- همانگونه که گفتیم در فرض داشتن وکالت در طلاق زوجه حتماً باید وکیل بگیرد میتواند هم برای خودش وکیل بگیرد هم به صورت مع الواسطه برای زوج. گرفتن وکیل برای زوج اجباری است.

۲- ارائه دادخواست طلاق و مراجعه به دادگاه، مشاوره که واحد آن در مجتمع های قضایی مختلف مستقر است و بیشتر یک عمل تشریفاتی محسوب می شود.

۳- حدود ۳۰ روز زمان میبرد تا بعد از تشکیل جلسه رسیدگی رأی صادر شود.

۴- بعد از صدور رأی و انقضای مهلت تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی و یا اسقاط این حق رأی طلاق قطعی می شود.سپس دریافت گواهی قطعیت و مراجعه به دفتر طلاق برای ثبت طلاق که حدود ۱-۳ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

در صورت داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق) طلاق گرفتن چقدر زمان میبرد؟

در کل داشتن وکالت در طلاق باعث می شود که مدت زمان اخذ رأی دادگاه تسریع شود در این صورت بازه زمانی حدوداً ۳ ماه خواهد بود ولی داشتن وکیل قطعاً میتواند این زمان را هم کوتاهتر کند.

وکیل با انجام یک سری فرآیندها و روش های قانونی میانبری برای رسیدن به نتیجه ایجاد میکند و این زمان به یک ماه کاهش پیدا میکند. در واقع شخص با داشتن وکالت در طلاق و داشتن وکیل نهایتاً ظرف یک ماه رأی طلاق را اخذ میکند.
مدارک لازم هم همان مدارکی است که برای سایر طلاق ها الزامی است از جمله سند ازدواج، اصل وکالتنامه در طلاق که شروط صحیح در آن قید شده باشد، شناسنامه زوجین.

هزینه وکیل با داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق)

در صورتی که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد برای اجرای آن گرفتن وکیل الزامی است هزینه ی وکیل برای هر نفر (زوج یا زوجه) در سال ۱۴۰۳ حدوداً بین مبلغ ۱۰- ۲۰ میلیون تومان متغیر است.

همانگونه که بیان شد زوجه میتواند هم برای خود وکیل بگیرد هم برای زوج که در این صورت هیچ نیازی به حضور شخص طرفین در هیچ یک از مراحل دادرسی نیست و وکیل دادگستری بعد از اخذ وکالت تمام این مراحل را انجام می دهد.

هزینه دادرسی که در زمان ثبت دادخواست اخذ می شود هم حدوداً ۴۰۰ هزار تومان است که البته هزینه داوری نیز باید بعداً پرداخت شود.

خلاصه مطالب

• وکالت در طلاق که در میان مردم مسامحتاً به حق طلاق معروف است باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود و بعد از اعطای آن زوجه میتواند بدون نیاز به حضور زوج طلاق بگیرد.

• بعد از گرفتن وکالت در طلاق زوجه باید حتما برای زوج وکیل بگیرد و بدون گرفتن وکیل دادگستری امکان اقدام نیست.

• سپس دادخواست طلاق به دادگاه تقدیم و بعد از حضور در جلسه رسیدگی رأی صادر می شود. البته باید تصمیم گیری در تمام زمینه ها صورت بگیرد از جمله مهریه و …

Picture of سپیده افراشته

سپیده افراشته

نویسنده این متن سپیده افراشته وکیل پایه یک دادگستری است.