مرجع تخصصی ارائه انواع خدمات حقوقی
ممکن است شما هم جزو اشخاصی باشید که از نام انتخابی توسط پدر و مادرتان چندان رضایت نداشته باشید و یا با تغییر فرهنگ غالب بر جامعه نام شناسنامه ای شما چندان زیبا و مدرن به نظر نرسد و قصد داشته باشید که آن را تغییر دهید.
شما برای تغییر نام در شناسنامه دو راه پیش رو دارید.
اولین راه برای تغییر نام در شناسنامه مراجعه به ثبت احوال است که جز در مورد یک سری اسامی خاص با تغییر نام موافقت نمیکند و دومین راه مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست حقوقی است که برای اطلاع از جزییات آن تا انتهای این مقاله که بررسی راه ها و مراحل تغییر نام در شناسنامه میپردازد همراه باشید. برای تماس با وکیل تغییر نام میتوانید با این شماره 09127342512 تماس بگیرید.
ماده ۲۰ قانون ثبت احوال یک سری اسامی که میتوان آن ها را تغییر داد تعیین نموده است اما این بدان معنی نیست که در خصوص اسامی غیر از این موارد امکان تغییر نام وجود نداشته باشد.
به موجب ماده ۲۰ قانون ثبت احوال این اسامی قابل تغییر است:
۱- نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی میگردد
۲- القاب اعم از ساده و مرکب مثل سلطانعلی
۳- اسامی زننده و مستهجن
۴- نام هایی که حاوی صفات مذموم باشد مثل گرگعلی
۵- نام هایی که با عرف و فرهنگ غالب جامعه در تعارض باشد مثل چنگیز
۶- نام های موجب تحقیر اشخاص مثل کنیز و دختربس
۷- اسامی نامتناسب با جنسیت
۸- هم نام بودن با پدر و مادر یا خواهر و برادر
۹- تغییر نام های مربوط به ایام هفته
در خصوص این اشخاص میتوانند با مراجعه به ثبت احوال و با تشخیص شورای عالی ثبت اقدام به تغییر نام کنند.
فرد اقدام کننده باید سن بالای ۱۸ سال داشته باشد و اگر شخصی زیر ۱۸ سال سن داشته باشد ولی و یا قیم قانونی میتواند در صورت حصول سایر شرایط برای تغییر نام در شناسنامه اقدام نماید. وجود اصل شناسنامه و پر کردن فرم تغییر نام که از طریق ثبت احوال در اختیار شخص قرار میگیرد الزامی است. برای اقدام از طریق دادگاه هم همانطور که گفته شد باید دادخواست داده شود که حضور ولی و یا قیم قانونی شخص زیر 18 سال الزامی است. مجدداً تاکید می شود در صورتی که فرد بالای 18 سال سن داشته باشد حضور ولی لازم نیست.
ممکن است این سوال برای شما هم مطرح باشد که اگر ثبت احوال با تغییر نام موافقت نکرد چه اقدامی میتوان انجام داد؟
در این شرایط متقاضی میتواند از طریق طرح دادخواست حقوقی و مراجعه به دادگاه درخواست تغییر نام داشته باشد. سپیده افراشته وکیل پایه یک دادگستری با چندین سال سابقه، بیش از ۱۰۰ پرونده موفق با موضوع تغییر نام داشته است که برخی از نمونه های آن در بخش نمونه آراء سایت قابل مشاهده است.
دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای تغییر نام دادگاه محل اقامت متقاضی تغییر نام است و خوانده ی این پرونده ثبت احوال محل صدور شناسنامه میباشد. هزینه لازم برای طرح این دادخواست زیاد نیست و نیاز به حضور در جلسه رسیدگی در دادگاه و قانع کردن قاضی دارد.
برای موفقیت در پرونده تغییر نام در شناسنامه باید دادخواست خود را به شیوه ی صحیح مطرح کرده و لایحه و دفاع خود را به نحوی تدارک ببینید که قاضی قانع شود.
قدرت اقناع قاضی در این پرونده از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که ممکن است نام شما جزء اسامی مذهبی باشد و با توجه به طرز تفکر قاضی و اخلاق و عقاید آن با این موضوع موافقت نکند البته که پیشنهاد می شود قبل از اقدام با وکیل متخصص تغییر نام مشورت کنید و سپس اقدام نمایید.
یا بعضی از قضات معتقدند تغییر نام در شناسنامه ضرورتی ندارد و حتی اگر شما به نام دیگری معروف هستید این موضوع نباید باعث شود اسناد سجلی تغییر پیدا کنند و بی اعتبار شوند که باید پاسخ مقتضی برای این گونه موارد داشته باشید.
بله. اگر شما اسامی مذهبی دارید ولی به آن علاقه ای ندارید و قصد دارید که برای تغییر نام اقدام کنید و سوالتان این است که آیا امکان تغییر نام برای اسامی مذهبی وجود دارد یا خیر پاسخ شما مثبت است.
بر خلاف باور عموم امکان تغییر اسامی مذهبی مثل فاطمه، زهرا، حسین، علی هم وجود دارد و نیازمند تقدیم دادخواست و مراجعه به دادگاه است.
همانگونه که قبلاً هم گفته شد نحوه نوشتن دادخواست و دفاع در این دعاوی اهمیت زیادی دارد و بهتر است قبل از مشورت با وکیل در این مسیر قدم نگذارید. سپیده افراشته وکیل پایه یک دادگستری یکی از وکلای متخصص در حوزه تغییر نام است.
برای بهره مندی از خدمات مشاوره ای ما میتوانید با شماره 09127342512 تماس حاصل نمایید.
برای دریافت وقت مشاوره تلفنی کافیست نام، شماره تماس و موضوع مشاوره خود را برای ما ثبت کنید تا کارشناس مربوطه با شما تماس بگیرد.
sepideafr@gmail.com
۰۹۳۶۴۳۷۵۴۱۸
۰۹۱۲۷۳۴۲۵۱۲
سهروردی شمالی- بعد از چهارراه بهشتی- کوچه شهید خان گنجه ای (اندیشه یکم)- پلاک 79- واحد 2